Komunikaty - archiwum

Wykaz podręczników obowiązujących w roku szkolnym 2015/2016

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW OBOWIĄZUJĄCYCH w klasach I-ych Technikum w roku szkolnym 2015/2016 

KSZTAŁCENIE OGÓLNE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Język polski

I

M. Chmiel

E. Kostrzewa

Ponad słowami, cz.1. Podręcznik dla klasy I.

Nowa Era

425/1/2012

M. Chmiel

A. Równy

Ponad słowami, cz.2. Podręcznik dla klasy I.

Nowa Era

Język angielski

 

 

I TMR, TŻ

V. Evans

J. Dooley

Matura Prime Time Plus Pre-Intermediate

Express Publishing

720/2/2014/2015

V. Evans

J. Dooley

Matura Prime Time Plus Pre-Intermediate

Zeszyt ćwiczeń.

Express Publishing

Język francuski

I

R.Bouteqege

M. Supryn-Klepcarz

Francofolie Express! 1

PWN

382/1/2011/2015

R.Bouteqege

M. Supryn-Klepcarz

Francofolie Express! 1 – zeszyt ćwiczeń.

PWN

Historia

I

S. Roszak
J. Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkoły ponadgimnazjalnej. Zakres podstawowy.

Nowa Era

 525/2012

Wiedza
o społeczeństwie

I

M. Batorski

Ciekawi świata.

Wiedza o społeczeństwie.

OPERON

469/2012

Wiedza o kulturze

I

M. Bokiniec

B. Forysiewicz

J. Michałowski

N. Mrozowiak-Nastrożna

G. Nazaruk

M. Sacha

G.Świętochowska

Spotkania z kulturą.

Nowa Era

449/2012

Matematyka

I

TMR

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Zakres podstawowy
i rozszerzony.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

563/1/2012

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Zbiór zadań.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

 

I TŻ

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Zakres podstawowy.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

412/1/2012

Fizyka

I

Pod red.
M. Fiałkowskiej

Świat fizyki. Zakres podstawowy.

ZamKor

394/2011

Biologia

I

E. Bonar

W. Krzeszowiec-Jeleń

S. Czachorowski

Biologia na czasie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych – zakres podstawowy.

Nowa Era

450/2012

J. Holeczek

J. Kobyłecka

J. Pawłowski

Biologia na czasie – karty pracy ucznia dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy .

Nowa Era

Chemia

I

R. Hassa

A. Mrzigod

J. Mrzigod

To jest chemia.

Podręcznik + karty pracy.

Nowa Era

438/2012

A. Kwiek

To jest chemia.

Karty pracy ucznia dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Nowa Era

Geografia

I

R. Uliszak

K. Wiedermann

Oblicza geografii.

Nowa Era

433/2012

Podstawy przedsiębiorczości

I

Z. Makieła

T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość.

Nowa Era

467/2012

Informatyka

I

G. Hermanowska

W. Hermanowski

Informatyka. Ciekawi świata.

OPERON

520/2012

Edukacja dla bezpieczeństwa

I

M. Goniewicz

A. W. Nowak

Z. Smutek

Edukacja dla bezpieczeństwa.

OPERON

411/2012

Religia

I

ks. S. Łabendowicz

Świadek Chrystusa w Kościele.

WDS Sandomierz

RA-41-01/10-RA-1/12

Kształcenie zawodowe odbywa się w zawodach:

TŻ – Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

TMR – Technik Mechanizacji Rolnictwa

KSZTAŁCENIE ZAWODOWE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

I TŻ

D. Górecka

H. Limanówna

E.Superczyńska

M. Żylińska-Kaczmarek

Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
cz. I, II, III.

Format AB

 37/2006

(podręcznik dostępny w bibliotece szkolnej)

 

Zasady żywienia

I TŻ

H. Kuchnatowicz

I. Nadolna

B. Przygoda

B. Sińska

H. Turlejska

Zasady żywienia. Planowanie i ocena.

WSiP

 Rok dopuszczenia 2013

(podręcznik dostępny w bibliotece szkolnej)

Podstawy techniki

I TMR

A.Lisowski

Podstawy techniki.

REA

01/2008

(podręcznik dostępny w bibliotece szkolnej)

Użytkowanie pojazdów rolniczych

I TMR

A. Skrobacki

Pojazdy rolnicze.

WSiP

 

Użytkowanie maszyn rolniczych

I TMR

J. Kuczewski

C. Waszkiewicz

Mechanizacja rolnictwa.

SGGW

 16/95

 

 

 WYKAZ PODRĘCZNIKÓW OBOWIĄZUJĄCYCH w klasach II-ich Technikum w roku szkolnym 2015/2016 

KSZTAŁCENIE OGÓLNE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Język polski

II

M. Chmiel

E. Kostrzewa

Ponad słowami, cz.1.

Podręcznik dla klasy II.

Nowa Era

425/1/2012

M. Chmiel

A. Równy

Ponad słowami, cz.2.

Podręcznik dla klasy II.

Nowa Era

Język angielski

II

TMR

V. Evans

J. Dooley

Matura Upload 2

Express Publishing

347/1/2011

V. Evans

J. Dooley

Matura Upload 2 zeszyt ćwiczeń

Express Publishing

Język angielski -

poziom rozszerzony

 

II

V. Evans

J. Dooley

Matura Prime Time Plus Intermediate

Express Publishing

 

V. Evans

J. Dooley

Matura Prime Time Plus Intermediate

Zeszyt ćwiczeń.

Express Publishing

Język francuski

II

R.Bouteqege

M. Supryn-Klepcarz

Francofolie Express! 1

PWN

382/1/2011

R.Bouteqege

M. Supryn-Klepcarz

Francofolie Express! 1 – zeszyt ćwiczeń

PWN

Historia

II

S. Roszak
J. Kłaczkow

Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkoły ponadgimnazjalnej. Zakres podstawowy.

Nowa Era

 525/2012

Matematyka

II

TMR

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Zakres podstawowy
i rozszerzony.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

563/2/2013

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Zbiór zadań.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

Matematyka

II

TZiUG

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Zakres podstawowy.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

412/2/2012

Fizyka

II

G. Kornaś

Ciekawi świata 1. Zakres rozszerzony.

OPERON

593/1/2012

Biologia

II

M. Guzik

E. Jastrzębska

R. Kozik

R. Matuszewska

E. Pyłka-Gutowska

W. Zamachowski

Biologia na czasie 1. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres rozszerzony.

Nowa Era

564/1/2012

Religia

II

ks. S. Łabendowicz

Świadectwo nadziei.

WDS Sandomierz

AZ-42-01/1-5

 

Kształcenie zawodowe odbywa się w zawodach:

TŻ – technik żywienia i usług gastronomicznych

TMR – technik mechanizacji rolnictwa

KSZTAŁCENIE ZAWODOWE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

II TŻ

A Kmiołek

Organizacja produkcji gastronomicznej

WSiP

Rok dopuszczenia 2013

(podręcznik dostępny w bibliotece szkolnej)

Zasady żywienia

II TŻ

H. Kuchnatowicz

I. Nadolna

B. Przygoda

B. Sińska

H. Turlejska

Zasady żywienia. Planowanie i ocena.

WSiP

Rok dopuszczenia 2013

(podręcznik dostępny w bibliotece szkolnej)

Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

II TŻ

Brak podręcznika

     

Wyposażenie techniczne i bhp

II TŻ

A. Kasperek

M.Kondratowicz

 

Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych.

rea

Rok dopuszczenia 2011.

Obsługa konsumenta

II TŻ

R. Jargoń

Obsługa konsumenta cz. I i II.

WSiP

Rok wydania 2000

Przedsiębiorstwo w gospodarce rynkowej

II TMR

J. Musiałkiewicz

Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej.

Ekonomik

 

Elektrotechnika
z automatyką

II TMR

W. Jabłoński

G. Płoszajski

Elektronika
z automatyką.

WSiP

28/96

Użytkowanie pojazdów rolniczych

II TMR

A. Skrobacki

Pojazdy rolnicze.

WSiP

 

Użytkowanie maszyn rolniczych

II TMR

J. Kuczewski

C. Waszkiewicz

Mechanizacja rolnictwa.

SGGW

 16/95

 

Obsługa pojazdów rolniczych

II TMR

Brak podręcznika.

     

Obsługa maszyn rolniczych

II TMR

J. Kuczewski

Z. Majewski

Podstawy eksploatacji maszyn rolniczych.

WSiP

 19/95

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW OBOWIĄZUJĄCYCH w klasach III-ich Technikum w roku szkolnym 2015/2016 

KSZTAŁCENIE OGÓLNE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Język polski

III

M. Chmiel

E. Kostrzewa

Ponad słowami,

Podręcznik dla klasy III.

Nowa Era

425/1/2012

M. Chmiel

A. Równy

Ponad słowami, cz.2.

Podręcznik dla klasy II.

Nowa Era

Język angielski

III TMR

V. Evans

J. Dooley

Matura 2015. Repetytorium.

Express Publishing

715/1/2014

Język angielski -

poziom rozszerzony

III TŻ

V. Evans

J. Dooley

Matura Prime Time

Plus

Express Publishing

 

V. Evans

J. Dooley

Matura Prime Time

Plus

Zeszyt ćwiczeń.

Express Publishing

Język francuski

III

R.Bouteqege

M. Supryn-Klepcarz

Francofolie Express! 1

PWN

382/1/2011

R.Bouteqege

M. Supryn-Klepcarz

Francofolie Express! 1 – zeszyt ćwiczeń

PWN

Historia
i społeczeństwo

III

T. Maćkowski

Ojczysty Panteon
i ojczyste spory.

Nowa Era

 659/1/2013

Matematyka

III

TMR

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Klasa 3.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

563/3/2014

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Zbiór zadań.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

Matematyka

III

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Zakres podstawowy.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

412/3/2012

Biologia

III

F. Dubert

R. Kozik

S. Krawczyk

A. Kula

M. Marko-Worłowska

W. Zamachowski

Biologia na czasie 2. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres rozszerzony.

Nowa Era

564/2/2013

Religia

III

ks. S. Łabendowicz

Świadectwo nadziei.

WDS Sandomierz

AZ-42-01/1-5

 Kształcenie zawodowe odbywa się w zawodach:

TŻ – technik żywienia i usług gastronomicznych

TMR – technik mechanizacji rolnictwa

KSZTAŁCENIE ZAWODOWE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

III TŻ

A. Kmiołek

 

Organizacja produkcji gastronomicznej

WSiP

rok dopuszczenia 2013 

(podręcznik dostępny
w bibliotece szkolnej)

A. Kmiołek

Usługi gastronomiczne

WSiP

 

Język obcy zawodowy

III TŻ

V. Evans

J. Dooley

Cooking

Express Publishing

 

Obsługa konsumenta

III TŻ

R. Jargoń

Obsługa konsumenta
cz. I i II.

WSiP

Rok wydania 2000

Planowanie
i rachunkowość
w gastronomii

III TŻ

Brak podręcznika

     

Przedsiębiorstwo w gospodarce rynkowej

III TMR

Brak podręcznika

     

Obsługa pojazdów rolniczych

III TMR

A. Skrobacki

A. Ekielski

Pojazdy i ciągniki rolnicze.

Wieś Jutra

 

Obsługa maszyn rolniczych

III TMR

W. Lorenc-t.1

W. Lorenc-t.2

A. Grodecki-t.2

Naprawa maszyn
i urządzeń rolniczych.
t. 1,2

Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

 7010/65/84

(podręcznik dostępny
w bibliotece szkolnej)

Eksploatacja pojazdów i maszyn rolniczych

III TMR

J. Kuczewski

Z. Majewski

Podstawy eksploatacji maszyn rolniczych.

WSiP

 19/95

(podręcznik dostępny
w bibliotece szkolnej)

 

 WYKAZ PODRĘCZNIKÓW OBOWIĄZUJĄCYCH w klasach IV-ych Technikum w roku szkolnym 2015/2016 

KSZTAŁCENIE OGÓLNE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Język polski

IV

M. Chmiel

R. Pruszczyński

A. Równy

Ponad słowami, cz.3.

Podręcznik dla klasy III.

Nowa Era

425/5/2014

Język angielski

IVTMR, TIŚ

V. Evans

J. Dooley

Matura 2015. Repetytorium.

Express Publishing

715/1/2014

Język angielski -

poziom rozszerzony

IV TŻ

V. Evans

J. Dooley

Matura 2015. Repetytorium.

Express Publishing

715/1/2014

Język francuski

IV

R.Bouteqege

M. Supryn-Klepcarz

Francofolie Express! 1

Wydawnictwo Szkolne

PWN

382/1/2011

Matematyka – zakres rozszerzony

IV TMR,

TIŚ,

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Klasa 3.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

563/3/2014

Matematyka

IV TŻ

M. Kurczab

E. Kurczab

E. Świda

Matematyka. Podręcznik do liceów
i techników. Klasa 3.

Oficyna Edukacyjna

K. Pazdro

412/3/2012

Biologia – zakres rozszerzony

IV

F. Dubert

M. Jurgowiak

M. Marko-Worłowska

W. Zamachowski

Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum – zakres rozszerzony.

Nowa Era

564/3/2014

J. Holeczek

A. Nowakowska

A. Tyc

 

 

Biologia na czasie 3. Maturalne karty pracy dla LO i technikum – zakres rozszerzony.

Nowa Era

 

Historia i społeczeństwo – zakres rozszerzony

IV

M. Markowicz

O. Pytlińska

A. Wyroda

Historia i społeczeństwo- Europa i  świat.

WSiP

667/1/2013

(podręcznik dostępny
w bibliotece szkolnej)

M. Markowicz

O. Pytlińska

A. Wyroda

Historia i społeczeństwo - Rządzący i rządzeni.

WSiP

667/4/2013

(podręcznik dostępny
w bibliotece szkolnej)

M. Markowicz

O. Pytlińska

A. Wyroda

Historia i Społeczeństwo -Wojna i woskowość.

WSiP

667/3/2013

(podręcznik dostępny
w bibliotece szkolnej)

Religia

IV

ks. S. Łabendowicz

Świadectwo nadziei.

WDS Sandomierz

AZ-43-01/1-5

 

Kształcenie zawodowe odbywa się w zawodach:

TŻ – technik żywienia i usług gastronomicznych

TMR – technik mechanizacji rolnictwa

TIŚ – technik inżynierii środowiska i melioracji

 

KSZTAŁCENIE ZAWODOWE

Przedmiot

Klasa

Autor

Tytuł

Wydawca

Numer dopuszczenia

Język obcy /angielski/ zawodowy

IV TŻ,

TMR

V. Evans

J. Dooley

C. Rosencranspad

Agricultural

Eneineering.

Express Publishing

 

Obsługa konsumenta

IV TŻ

R. Szajna

D. Ławniczak

A. Ziaja

Usługi kelnerskie.

Rea

 

R. Szajna

D. Ławniczak

Obsługa klientów w gastronomii – zeszyt ćwiczeń.

Rea

 

R. Szajna

D. Ławniczak

Obsługa kelnerska

cz. I i II.

Rea

 

Eksploatacja pojazdów i maszyn rolniczych

IV

TMR

J. Kuczewski

Z. Majewski

Podstawy eksploatacji maszyn rolniczych.

WSiP

 19/95

(podręcznik dostępny
w bibliotece szkolnej)

Budownictwo inżynieryjne

IV TIŚ

Brak podręcznika

     

Melioracje wodne

IV TIŚ

Brak podręcznika

     

Załączniki

Wiadomość powiązana z

Rejestr zmian

Dokument wytworzony przez: Rada Pedagogiczna
Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 18 sierpnia 2015 17:04
Dokument wprowadzony do BIP przez: Anna Durlej
Ilość wyświetleń: 2231
24 sierpnia 2015 17:57 (Anna Durlej) - Zmiana danych dokumentu. (Dokument opublikowany)
18 sierpnia 2015 17:12 (Anna Durlej) - Dodanie załącznika [klasa_iv.doc] do dokumentu. (Dokument opublikowany)
18 sierpnia 2015 17:12 (Anna Durlej) - Dodanie załącznika [klasa_iii.doc] do dokumentu. (Dokument opublikowany)